Dilimizin Zenginlikleri Projesi

.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Biz de Efe Emir Ayşe Çetin Anaokulu olarak “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında ilk toplantımızı gerçekleştirdik.

Projenin amacı: Dilimizin Zenginlikleri Projesi okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Proje kapsamında okulumuzda neler yapıldı.

• Kasım-Aralık ayı içerisinde, proje kapsamında komsiyon oluşturuldu
  • Öğretmenlerle toplantı yapıldı ve proje kapsamında yapılacak çalışmalar planlandı.
  • Okulumuz girişine Dilimizin Zenginlikleri Projesi panosu hazırlandı.
  • 26-12-202326-12-202327-12-202327-12-2023.